The Poodles – Devil In The Details

The Poodles – Devil In The Details

Jaar van release: 2015

Label : Gain 

De Zweedse melodieuze rockband The Poodles is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen het genre en zijn met deze nieuwe plaat ‘Devil In The Details’ inmiddels toe aan hun zesde full-length studio album. Natuurlijk is de verrassing van de eerste paar platen (‘Metal Will Stand Tall’ uit 2006 en ‘Sweet Trade’ uit 2007) er al lang af, maar de band blijft wel song materiaal van hoge kwaliteit afleveren.

Zo is er ook op dit album weer het nodige fraais te vinden, zoals openingstrack ‘Before I Die’, wat voor mij het sterkste nummer van de gehele plaat is, de single ‘The Greatest’, ‘Crack In The Wall’, ‘Everything’ en ‘Need To Believe’ om er maar een paar te noemen, maar het sterkste punt van deze band is vooral het consistente niveau van de twaalf nummers die er op ‘Devil In The Details’ te vinden zijn. Zoals gewoonlijk blijven de herkenbare vocalen van zanger Jake Samuel en het interessante gitaarwerk van Henrik Bergqvist de belangrijkste kenmerken van The Poodles. Degenen die The Poodles al eerder ontdekt hadden weten wat ze kunnen verwachten en kunnen dus zonder aarzeling dit nieuwe werkstuk aanschaffen, degenen die The Poodles nog niet in hun hart gesloten hebben moeten ‘Devil In The Details’ maar eens een kans geven. Wel beschouwd is The Poodles eigenlijk gewoon een popband in een heavy jasje. Maar wel een heel mooi jasje. Er staat voldoende krachtig materiaal op om zelfs de meest aarzelende muziekliefhebber te overtuigen. Wederom een sterke plaat van onze Zweedse vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑