Thunder – Wonder Days

Thunder – Wonder Days

Jaar van release: 2015

Label : EARMusic 

De Engelse hardrock-band Thunder is in mijn beleving de meest ondergewaardeerde band binnen de scene. Men heeft in het verleden de ene na de ander magistrale plaat afgeleverd en eigenlijk nooit het succes gekend wat men op basis daarvan wel degelijk verdiende. Dat heeft er waarschijnlijk ook voor gezorgd dat men regelmatig verkondigde het bijltje er bij neer te gaan gooien, maar gelukkig heeft men dat tot op heden nog niet gedaan en ik hoop van ganser harte dat ze dit ook in de toekomst zeker niet zullen doen, zeker niet na beluistering van hun nieuwste plaat ‘Wonder Days’! De voorgaande studio-plaat ‘Bang’ dateerde alweer van eind 2008 en de in 2009 uitgebrachte verzamelaar ‘The EP Sessions 2007-2008’ was eigenlijk bedoeld als afscheid, maar daar is men (gelukkig) dan toch op teruggekomen. In de tussenliggende jaren zijn er wel de nodige live-CDs uitgebracht, maar van een nieuwe studio-plaat was absoluut geen sprake, tot nu dan! Welnu het nieuwe album van Thunder valt bepaald niet tegen.

En om maar meteen in de deur in huis te vallen: deze ‘Wonder Days’ bewijst eens te meer dat Thunder een fantastische band is met geweldig song materiaal. Het nieuwe materiaal, klinkt energiek en straalt daadkracht uit. Het gros van de elf songs is opmerkelijk stevig van karakter en van gezapigheid is nergens sprake. Luister maar eens naar opener en titelnummer ‘Wonder Days’ (waarvan de openingsriff me erg doet denken aan ‘She’s So Fine’), het groovy ‘The Thing I Want’, het prachtige ‘Resurrection Day’, ‘When The Music Played’ of ‘Chasing Shadows’, allemaal prima voorbeelden van hoe kwalitatief erg hoogstaande hard rock moet klinken. Gitarist Luke Morley is behalve een begenadigd gitarist ook nog een geniale song-writer en de lange rustperiode heeft hem waarschijnlijk goed gedaan, want het aanwezige materiaal is van uitzonderlijke klasse. Zanger Danny Bowes is één van de beste zangers binnen het genre en dat wordt overduidelijk nog eens bevestigd door zijn prestatie op deze ‘Wonder Days’. Luister maar eens naar zijn vocalen op de ballad ‘Broken’, dat echt tot de hoogtepunten van deze prachtplaat gerekend kan worden. Ik kan niet wachten tot men dit materiaal ook op het podium gaat brengen, want daar is Thunder echt op zijn best! Thunder is echt een briljante band en ik hoop dat ze met dit prachtige nieuwe album eindelijk het succes gaan krijgen wat ze al zo lang verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑