Tall Stories-Tall Stories

Tall Stories-Tall Stories

Jaar van Release: 1991

Label: Epic

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van deze band gehoord of zelfs van hun single (“Wild on the Run”) uit 1991, maar dat is jammer. Helaas kregen deze jongens niet de labelondersteuning, die ze verdienden. We hebben het hier over echt muzikaal vakmanschap. Veel critici hebben ze vergeleken met Journey, maar ik moet zeggen dat Tall Stories op zichzelf staat. Tall Stories was geen rip-off van Journey of een rip-off van een band. Steve Augeri komt in de buurt qua stemgeluid bij Steve Perry en hoe dicht de muziek zich verhoudt tot een band als Journey. (Geen verrassing dat Steve Augeri zich bijna 10 jaar later bij Journey zou voegen.) Vandaar dat het verband al snel wordt gelegd.In enkele gevallen doen ze me denken aan Def Leppard en op andere momenten aan Journey (hoewel minus de keyboards) en dat is geen verrassing. Hun zanger Steve Augeri zat een tijdje in Journey om Steve Perry te vervangen. Hij zat ook in een andere band die ik leuk vind Tyketto.

Als je van de pop/rock van eind jaren ’80/begin jaren ’90 hebt genoten, is deze cd een mooie aankoop. Dit is een van die weinige albums die van begin tot eind goed in elkaar steekt. “Wild on the Run” is een knaller van een nummer met een heel aanstekelijk deuntje. Veel van de nummers hebben een duidelijke blues- en klassieke R&B-invloed, allemaal binnen het pop/rock-referentiekader. En de zang van Steve Augeri  op nummers als “Restless One” vol met emotie komen dan ook uitstekend tot zijn recht. Als je houdt van gepassioneerde, soulvolle zang zoals Steve Perry en Sam Cooke, zul je Steve Augeri ook geweldig vinden. Daarnaast is Augeri een bescheiden rockster en is echt dankbaar voor het succes.

Toen ik het nummer “Wild On The Run” voor het eerst op tv zag, dan gaat er altijd door je hoofd ken ik dat bandje of van welke band is dit nummer. Tall Stories was opdat moment een complete verrassing. De muzikale uitvoeringen zijn top, de leadzang en harmonieën van hoog kaliber en de songwriting is over het algemeen beter dan gemiddeld. De meeste nummers zijn ook memorabel, dus je moet je afvragen wat er met Tall Stories zou zijn gebeurd als ze ongeveer 10 jaar eerder op het toneel waren verschenen. Ze hadden misschien een zekere mate van succes, maar helaas, hun timing was erg “verkeerd”.

Er is hier niets nieuws, niets avontuurlijks, maar wat op deze release staat, is kwaliteitsvolle AOR of Hard Rock, beter dan veel andere bands in de vroege jaren 90 die probeerden een niche te vinden tussen alle grunge-acts die bij elke beurt opdoken. Ja, Tall Stories heeft veel meer gemeen met acts uit de jaren 70/80 zoals het eerder genoemde Journey, Strangeways, Giant, dan met Pearl Jam, Soundgarden of Nirvana, wat waarschijnlijk de reden is waarom deze band slechts één album maakte voordat ze in de vergetelheid raakten.

Opvallende nummers zijn ‘Wild On The Run’, ‘Sister of Mercy’, de ballads ‘Crawling Back’ en ‘Stay With Me’ en het mid-tempo ‘Somewhere She Waits’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑